Varstvo osebnih podatkov
in piškotki

Upravljalec

Uradno ime podjetja: Franc Ofentavšek s.p.,
Sedež podjetja: Šmiklavž 17, 3202 Ljubečna, Slovenija

Pooblaščena oseba

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov v podjetju (če ta obstaja): v Franc Ofentavšek s.p. oseba za varstvo podatkov ne obstaja.

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Franc Ofentavšek s.p. zbira osebne podatke pridobljene preko spletnega obrazca.

Namen zbiranja podatkov na spletni strani ofentau.si je poslovne narave, kar pomeni, da v primeru, ko izpolnite obrazec z namenom poslovnega sodelovanja, se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije, vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa podjetja. Franc Ofentavšek s.p. v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja.

Franc Ofentavšek s.p. ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Kot uporabnik spletnega mesta ste dolžni sami poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov v okviru spletnega mesta.

Pooblaščena oseba

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov v podjetju (če ta obstaja): v Franc Ofentavšek s.p. oseba za varstvo podatkov ne obstaja.

Obdobje hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo po zakonu ali do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Pravice posameznika (osebe)

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:

  • Vpogled
  • Popravek
  • Popolni izbris
  • Prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev
  • Prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu.

V kolikor posameznik meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, lahko kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih napravah shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo (ZEKom-1) je prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Uporaba piškotkov

Naše spletne strani in aplikacije uporabljajo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Tako vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo stran. Uporabljamo piškotke, predstavljene v sledeči tabeli.

Ime piškotka NamenOpisTrajanje
_fbp.ofentau.siOglaševalskiTa piškotek nastavi Facebook za prikaz oglasov na Facebooku ali na digitalni platformi, ki jo poganja Facebook oglaševanje, po obisku spletnega mesta.3 mesece
fr.facebook.comOglaševalskiFacebook nastavi ta piškotek, da uporabnikom prikazuje ustrezne oglase s sledenjem vedenju uporabnikov po spletu, na spletnih mestih, ki imajo Facebook pixel ali Facebook socialni vtičnik.3 mesece
_ga.ofentau.siAnalitičniPiškotek _ga cookie, namesti Google Analytics, izračuna podatke o obiskovalcih, sejah in oglaševalskih akcijah ter spremlja tudi uporabo spletnega mesta za poročilo o analitiki spletnega mesta. Piškotek anonimno shranjuje podatke in dodeli naključno generirano številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev.2 leti
_gid.ofentau.siAnalitičniNameščen s strani storitve Google Analytics, piškotek _gid shranjuje informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, hkrati pa ustvari poročilo o analitiki uspešnosti spletnega mesta. Nekateri zbrani podatki vključujejo število obiskovalcev, njihov vir in strani, ki jih anonimno obiščejo.1 dan
_gat_gtag_UA_66558038_1.ofentau.siAnalitičniTa piškotek nastavi Google in se uporablja za razlikovanje uporabnikov.1 minuta


Onemogočanje piškotkov

Sami se morate odločiti, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, a spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.